Grönt kort till matchens fair play-spelare

Skadevi Fotbollscup inför ”Grönt kort” som ett fair play-pris till en spelare i vardera lag som under matchen har uppträtt på ett schyst och positivt sätt.

Fair Play är viktigt för oss i IFK Skövde Fotboll och Skadevi cup. Syftet med Grönt Kort är att lyfta fram goda föredömen inom ungdomsfotbollen. I samtliga gruppspelsmatcher under cupen kommer gröna kort att delas ut. Det är ledare i respektive lag som delar ut det gröna kortet till en av spelarna i motståndarlaget som levt upp till kriterierna för Grönt Kort.

Det som utmärker en fair play-spelare kan vara att spelaren till exempel uppträder på ett bra sätt, peppar sina medspelare och tackar både motståndare och domare efter matchen. De spelare som tilldelas de gröna korten deltar sedan i utlottningen av en iPad, biobiljetter och lite andra roliga och fina priser.

Grönt Kort är ett samarbete mellan IFK Skövde Fotboll och Länsförsäkringar Skaraborg.