Norsk glädje på Lillegården

Ekholt BK från Moss i Norge blev det första laget som anlände till årets upplaga av Skadevi Cup. Redan igår kom 22 spelare och tre ledare till sin förläggning på Käpplundaskolan. Under förmiddagen idag har Ekholt genomfört ett träningspass på Lillegården.

— Så här långt är vi fantastiskt nöjda. Vi har fått fin service av cupchefen David Perhed och hans medhjälpare. Och vi njuter verkligen av att se den här fina anläggningen, säger huvudtränaren Helge Jonny Lien och pekar ut över Lillegårdens perfekta planer.

Idag var det alltså dags för ett träningspass under förmiddagen. Senare idag blir det ytterligare ett pass på Lillegården.

— Det blir ett lite lättare pass med frisparkar och straffar, säger Helge.

Resan från Moss till Skövde tog knappat fyra timmar och övernattningen på skolan fungerade utan problem. Trots att larmet gick vid flera tillfällen.

— Men vi hörde inget så vi har sovit gott, säger Helge.

I morgon börjar allvaret för Ekholt som spelar i klassen P16-17. Laget inleder med match mot IFK Skövde 2. I gruppen ingår också Falköpings FK, Hertzöga och Hjulsbro.

— Eftersom det är första gången vi är med i Skadevi Cup så är det svårt att förutspå hur det skall gå. Men vi har förhoppningar om att gå till A-slutspel, säger Helge efter förmiddagens träningspass.

Ekholt BK är en breddförening med 36 ungdomslag i sin verksamhet. För laget som nu gästar Skövde är det den sista cupen.

— Vi gläder oss verkligen att vara här. Jag har varit på många cuper och vad jag sett hittills av Skadevi är det topp-topp-topp, säger Helge.

Lennart Persson