Skadevi Cup sänder Sveriges VM-kvartsfinal

Skadevi Cup kan idag presentera en väldigt rolig nyhet för alla er fotbollsälskare på Skadevi Cup. Tack vare Eventbolaget HBP i Skövde AB och Rapp Fastigheter kommer vi att kunna visa Sveriges VM-kvartsfinal mot Tyskland på storbildsskärm på Hertig Johans Torg i Skövde.

— Vi är en av Sveriges största fotbollsturneringar och det känns väldigt bra att vi kan visa den här matchen för våra deltagare. Vi tycker att det är viktigt att främja damfotbollen som har fått ett rejält uppsving under detta världsmästerskapet, säger Henrik Berggren, som sitter i Skadevi Cups tävlingsledning samt kommer arrangera evenemanget.

Matchstart är 18:30, men sändningen börjar redan vid 17:00 och då välkomnas både cupdeltagare och övriga Skövdebor till Hertig Johans Torg.

— Det känns jättebra att vi kan genomföra detta. Vi har drygt 5.000 spelare och många som har efterfrågat det här. Så det blir ett väldigt fint och bra tillfälle för alla runt cupen att samlas för att gemensamt se på spelarnas förebilder, säger cupgeneral David Perhed.

Det har varit snabba ryck för att få ihop detta. Efter stora efterfrågningar från spelare och ledare har ett intensivt arbete ägt rum för att kunna ordna detta.

— På ett och ett halvt dygn har vi lyckats sy ihop det här. Detta tack vare ett gott samarbete med Polisen, Skövde Kommun, sponsorer och övriga tillståndsmyndigheter, säger Henrik Berggren.

Som sagt, detta hade inte varit möjligt utan vår arrangör HBP i Skövde AB och vår huvudsponsor Rapp Fastigheter. Nu hoppas vi att så många som möjligt tar sig till torget för att heja fram Sverige till en semifinal.

Adam Lind/Cupledningen